Bienvenidos a La Cocina Del Pollo


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Todas las recetas que hago que tengan medidas de cucharadas, cucharaditas o tazas, son todas al ras, al menos que lo especifique de otra manera. Las tazas y cucharas son de medida standard, no son lo que usa usted regularmente en casa.


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jueves, 17 de mayo de 2018

GRILLED ROSEMARY CHICKEN BREAST WITH ROASTED PEPERONATA


PORTIONS: 2
INGREDIENTS
4 pieces chicken breast, 6 ounces each
MARINATE FOR CHICKEN BREAST
2 tsp. olive oil
3 chopped garlic cloves, chopped
1 tbsp. chopped rosemary leaves
1 tsp. salt
¼ tsp. ground black pepper
ROASTED PEPERONATA SAUCE
1 tbsp. olive oil
2 chopped garlic cloves
1 small diced onion
¼ cup balsamic vinegar
cup chopped plum tomatoes, skinless
1 tsp. salt
¼ tsp. red pepper flakes
1 red pepper
1 yellow pepper
1 orange pepper
1 green pepper
1 tbsp. chopped fresh basil leaves
MAKE ROASTED PEPERONATA
On top of the kitchen stove burn the peppers skin. Peel them and remove seeds. Cut them in long strips.
Heat up a pot with the olive oil and sauté garlic and onions together.
Add balsamic vinegar and reduce to half.
Stir in the tomatoes, salt and red pepper flakes. Let the sauce to thicken.
Add the strips of peppers and fresh basil and heat it up for a couple minutes.
MARINATE AND GRILL CHICKEN BREAST
In a mortar and pestle grind together the garlic, rosemary leaves, salt and pepper. Mix with the olive oil and cover chicken breast with the spices. Let the chicken breast to marinate for 45 minutes at room temperature.
 Heat a top stove griddle. Mark and cook the chicken breast on both sides.
Serve with the roasted peperonata sauce.

WHOLE GRAIN SPAGHETTI WITH ROASTED PEPERONATA

PORTIONS: 4 INGREDIENTS 8 oz. whole grain spaghetti ROASTED PEPERONATA SAUCE 1 tbsp. olive oil 2 chopped garlic cloves 1 small diced onion ¼ cup balsamic vinegar 1½ cup chopped plum tomatoes 1 tsp. salt ¼ tsp. red pepper flakes 1 red pepper 1 yellow pepper 1 orange pepper 1 green pepper 1 tbsp. chopped fresh basil leaves METHOD On top of the kitchen stove burn the peppers skin. Peel them and remove seeds. Cut them in long strips. Heat up a pot with the olive oil and sauté garlic and onions together. Add balsamic vinegar and reduce to half. Stir in the tomatoes, salt and red pepper flakes. Let the sauce to thicken.  Add the strips of peppers and fresh basil and heat it up for a couple minutes. In boiling water with salt cook spaghetti al dente or the way you like it. Drain and mix. Mix some peperonata sauce with the pasta and pour some of it when serving.


PORTIONS: 4

INGREDIENTS
8 oz. whole grain spaghetti
ROASTED PEPERONATA SAUCE
1 tbsp. olive oil
2 chopped garlic cloves
1 small diced onion
¼ cup balsamic vinegar
1½ cup chopped plum tomatoes
1 tsp. salt
¼ tsp. red pepper flakes
1 red pepper
1 yellow pepper
1 orange pepper
1 green pepper
1 tbsp. chopped fresh basil leaves

METHOD
On top of the kitchen stove burn the peppers skin. Peel them and remove seeds. Cut them in long strips.
Heat up a pot with the olive oil and sauté garlic and onions together.
Add balsamic vinegar and reduce to half.
Stir in the tomatoes, salt and red pepper flakes. Let the sauce to thicken.
Add the strips of peppers and fresh basil and heat it up for a couple minutes.
In boiling water with salt cook spaghetti al dente or the way you like it. Drain and mix.
Mix some peperonata sauce with the pasta and pour some of it when serving.

ESPAGUETI INTEGRAL CON SALSA PEPERONATA


PORCIONES: 4

INGREDIENTES
250 g. de espagueti  integral

PEPERONATA
1 cucharada de aceite de oliva.
2 dientes de ajo picados.
1 cebolla pequeña cortada en cuadros.
¼ taza de vinagre balsámico.
1½ taza de tomates romanos o salseros picados, sin piel.
1 cucharadita de sal.
¼ de semillas de ají seco o pasta de ají.
1 pimiento rojo.
1 pimiento amarillo.
1 pimiento naranjo.
1 pimiento verde.
1 cucharada de albahaca fresca cortada en tiritas.

METODO
Sobre los fogones de la cocina quemar la piel de los pimientos. Pelarlos, remover las semillas y cortar en tiras.
Calentar el aceite en una olla y sofreír el ajo y cebolla juntos.
Añadir el vinagre y dejar a reducir hasta la mitad.
Agregar los tomates y cocinar a fuego moderado dejando que espese la salsa sin quemar.
Incorporar los pimientos, albahaca y calentar. 

COCINAR LA PASTA
En una olla hervir agua con un poco de sal. Cocinar los espaguetis de acuerdo a las instrucciones de la caja, al diente o el punto que a usted le guste.
Mezclar un poco de la salsa peperonata con los espaguetis y servir el resto encima de la pasta.

miércoles, 16 de mayo de 2018

ENSALADA DE CUSCÚS INTEGRAL CON PIMIENTOS ASADOS Y QUESO MOZARELLA


PORCIONES: 4

INGREDIENTES
1/2 taza de cuscús integral.
½ taza de agua.
½ cucharadita de sal.
2 cucharaditas de aceite de oliva.
1 cucharada de vinagre de vino.
1 cucharada de jugo de limón
1 cucharada de perejil picado
1 cucharada de cilantro o albahaca picada.
¼ cucharadita de pimienta negra triturada.
1/3 taza de cebolla nueva picada.
1 pimiento amarillo.
1 pimiento rojo.
1 pimiento verde.
1 pimiento naranjo.
1 taza de garbanzos cocinados.
½ taza de pepino cortado en cuadritos.
1/3 taza de queso mozarela cortado en cuadritos.
12 aceitunas negras.

MÉTODO
En una olla pequeña hervir el agua con la sal.
Agregar el cuscús, revolver, tapar la olla, apagar el fuego y dejar a reposar hasta que se enfríe.
Encima de los fogones de la cocina, quemar la piel de los pimientos. Pelarlos, remover las semillas y cortar en cuadritos.
En un pocillo hacer un aderezo mezclando el aceite de oliva, vinagre, jugo de limón, cilantro o albahaca y pimienta negra.
En un recipiente redondo, mezclar el cuscús, cebolla, pimientos, garbanzos, pepinos, queso mozarela y el aderezo.
Poner el cuscús en una bandeja con decorado de las aceitunas. Rociar con yerbas frescas por encima si desea.

WHOLE WHEAT COUSCOUS SALAD WITH ROASTED PEPPERS AND MOZARELLA CHEESE


PORTIONS: 4

INGREDIENTS
½ cup whole wheat couscous
½ cup boiling water
½ tsp .salt or to taste
2 tbsp. olive oil
1 tbsp. red wine vinegar
1 tbsp. lemon juice
1 tbsp. chopped parsley
1 tbsp. chopped cilantro or fresh basil leaves
¼ tsp. ground black pepper
1/3 cup diced sweet onions
1/3 cup diced roasted yellow peppers
1/3 cup diced roasted orange peppers
1/3 cup diced roasted green peppers
1/3 cup red peppers
1 cup cooked chick peas
½ cup diced cucumbers
1/3 cup diced mozzarella cheese
12 calamata olives

METHOD
Boil the water in a small pot.
Add couscous, mix well and cover. Let cool off.
Burn the skin peppers on top the stove. Put them in a plastic bag and let it sweat for a few minutes. Peel them, remove the seeds and dice.
In a small bowl make a dressing by mixing the olive oil, vinegar, lemon juice, parsley, cilantro and black pepper.
In another bowl mix cold couscous, sweet onions, roasted peppers, chick peas, cucumbers, mozzarella cheese and dressing. Put couscous in a platter and arrange calamata olives on top.